Herberg Het Rechthuis


Rjochthusstrjitte 1 9105 KH Rinsumageast
0511 227928 Klik om te bellen

Over Herberg Het Rechthuis

Rijksmonument

Het Rechthuis is een Rijksmonument en staat midden in het centrum van het Friese dorpje Rinsumageast. 

Na een renoverende verbouwing heeft het pand weer veel authentieke details teruggekregen  en is weer heropend als 'herberg', waar mensen kunnen logeren, eten, borrelen, etc. 
 

Elfstedenpad
In en rond het dorp bevinden zich meerdere fiets -en wandelroutes. Fietsers passeren onze Herberg als ze via Knooppunt 53 fietsen, en het bekende Elfstedenpad ligt, net als het knooppunt, letterlijk voor onze deur. 

?

Rinsumageast ligt aan de rand van de schitterende Fryske Wâlden, naast natuurgebied Buitenveld en bied toegang tot Noard-East Fryslân en het Unesco Waddenzeegebied.
 

Naam en functie

De naam van de B&B brengt ons terug naar de beginjaren van het pand, waarin het dienst deed als herberg en eerste gemeentehuis, toen nog Grietenij, van Dantumadiel. De belangrijkste functie ten tijde van de Grietenij was de rechtspraak, vandaar de naam Het Rechthuis.

De bakstenen muren laten je de rijke historie van de Herberg voelen van zijn vele functies (o.a. koemelkerij, garage, trouwzaal, burgerzaken, café, restaurant, etc.)
Na een renoverende verbouwing is Herberg Het Rechthuis weer open voor culturele belevenissen als B&B, trouwlocatie, kleintheater, exposities, etc. 

Herberg Het Rechthuis in het kort

Capaciteit

Tot 50 personen

Mogelijkheden

Bruiloften
Buffetten
Condoleances
Cursussen
Diners
Exposities
High tea
Jubilea
Kleine feestelijke bijeenkomsten
Partijen
Personeelsfeesten
Recepties
Repetities
Restaurant
Vergaderingen
Verjaardagen
Workshops

Onze locatie

Herberg Het Rechthuis


Rjochthusstrjitte 1 9105 KH Rinsumageast
0511 227928 Klik om te bellen