Artikel afbeelding

Kies de perfecte feestlocatie voor jouw bruiloft

Het is zover; je gaat trouwen! Bij het regelen van je bruiloft moet er veel uitgezocht worden; de jurk, het pak, vervoer en natuurlijk dé locatie. Het Nationaal Trouwonderzoek 2018 heeft 1129 bruidsparen gevraagd naar de planning van hun droomdag. Hieruit bleken verrassende uitkomsten.

.

Grootste uitgave

De locatie blijkt de grootste uitgave van de kersverse koppels te zijn, gevolgd door de huwelijksreis. Gemiddeld werd er door de ondervraagden € 7000 euro uitgegeven aan dé locatie inclusief catering en decoratie. Hiervoor wil je natuurlijk een zaal vinden die naadloos aansluit op jullie wensen.

Lang van tevoren beslissen

Na het ja-woord is er gemiddeld 13 maanden de tijd om alles te regelen wat er bij de grote dag komt kijken. De eerste belangrijke keuze is vaak de locatie, deze wordt ongeveer 11 tot 12 maanden voor de bruiloft geregeld. Gemiddeld bekijken koppels 3 tot 4 locaties en vragen hiervan een offerte op. Het is altijd belangrijk om meerdere locaties te bekijken, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Zodra de locatie geregeld is begint de zoektocht van de bruid naar de perfecte jurk, als laatst wordt de huwelijksreis geregeld.

Gastenlijst

Heb alvast een idee van het aantal gasten, voordat je zalen gaat bezoeken. Je wilt niet dat er een handjevol gasten in een grote zaal staan, maar je wilt ook geen krappe ruimte voor een groot aantal gasten. Probeer te schatten hoeveel genodigden er zijn, en zoek naar een locatie die zalen van dit formaat aanbiedt. Je kunt op onze website filteren op het aantal genodigden en zo de perfecte feestlocatie vinden. Mocht je geen idee hebben hoeveel mensen je wilt uitnodigen; 104 gasten is gemiddeld voor het trouwfeest.

Thema

Heb je al een bepaald thema voor ogen? Kies jij voor een classic white bruiloft, een vintage bruiloft of een festival thema? Er is tegenwoordig bijna niks onmogelijk, met de locatie is vaak veel te regelen. Zo verzorgen sommige zalen al zalen in een bepaald thema, ook is het vaak mogelijk om zelf de decoratie te verzorgen. Aanbieders beschikken soms over meerdere zalen en mogelijkheden. Mocht je een goed gevoel bij een locatie hebben maar iets willen aanpassen, vraag dan naar de mogelijkheden.

Een onbezorgde dag

Het is bij veel locaties mogelijk om te kiezen voor een all-inclusive pakket. Het voordeel hiervan is dat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent en zo een duidelijker overzicht op je budget hebt. En dat is natuurlijk wel zo fijn, maar liefst 62% van de koppels overschrijdt het vooraf bepaalde budget. Daarnaast scheelt het natuurlijk veel regelwerk. Bij een bruiloft komt al genoeg kijken dus het is ook heel fijn om een aantal taken uit handen te kunnen geven.

Conclusie

Stel vooraf een gastenlijst op, bepaal je wensen en een mogelijk thema. Ga bij een aantal verschillende zalen kijken en vraag naar de mogelijkheden. Offertes opvragen bij meerdere aanbieders kan altijd! Kies uiteindelijk voor de locatie die jou een goed gevoel geeft zodat jullie dag onvergetelijk wordt.

Op July 30, 2018